Žiežmarių gėlių šiltnamis - pavilijonas ir žydinčios chrizantemos

Chrizantemos Žiežmariuose

Važiuojant tarp Vilniaus ir Kauno, tiksliau tarp Vilniaus ir Kaišiadorių, o jei dar tiksliau tai tarp Elektrėnų ir Kaišiadorių yra Žiežmariai. Ten, kur stovi senas televizijos bokštas, kuris anksčiau turėjo tiesiai prie bangolaidžio jungiamas ruporines antenas[1] (kurios atrodo kaip tv bokšto ausys), tik dabar jos nuimtos. Ten kur greitis apribojamas iki 70 km/h…

Lankiausi didžiausioje Žiežmarių įmonėje “Žiežmarių gėlės“. Tai bene didžiausia gėlių augintoja Lietuvoje apie įmonę rašė ir .

Didžiausią įspūdį padarė, tai didžiuliai šiltnamių plotai – kvapas, šiluma (kuri labai maloni jau vėsoką spalio rytą). Ne paslaptis ko aš ten nuvykau – ogi susitikti su įmonės darbuotojais ir paklausti kaip jiems sekasi, bei pakviesti į rinkimus šį sekmadienį. Rinkiminė agitacija. Bet tai buvo tas kartas, kai tai daryti buvo malonu ir įdomu. “Žiežmarių gėlės” darbuotojai pirmiausiai ir labiausiai skundėsi ne standartinėmis problemomis, o tuo, kad jiems sunku patekti į darbą: “Žiežmarių gėlės” šiltnamiai yra vienoje automagistralės pusėje, o darbuotojai gyvena kitoje ir kas rytą/vakarą turi eiti per gan judrią ir didelių greičių magistralę. Sako, kad kartais, rytais, kai didesnis eismas, tenka ir po pusvalandį pastypsoti.

Yra požeminis praėjimas laukiniams gyvūnams, bet jis gerokai į šoną (gal kilometras ar du).

Sužinojau, jog šiuo ruožu rūpinasi VĮ “Automagistralė” ir kad kažkokiuose planuose virš-žeminė pėsčiųjų perėja yra numatyta ir gal net suprojektuota ir tai yra dalis visos automagistralės projekto – nuimti visus magistralinio greičio apribojimus tarp Vilniaus ir Kauno. Tik ne visai aišku kada bus ta perėja padaryta. Bet tam yra telefonas bei kitos ryšio priemonės – sužinosiu.

O tuo tarpu artėja rinkimai, o po rinkimų bus spalis, o po spalio bus lapkritis, o tiksliau lapkričio 1’oji. Ir kol kas Žiežmariuose prie chrizantemų eilių nėra, tad, manau, jog pats geriausias laikas užsukti ir jų įsigyti.

Žiežmarių gėlių šiltnamis - pavilijonas ir žydinčios chrizantemos
Žiežmarių gėlių šiltnamis - pavilijonas ir žydinčios chrizantemos (atsiprašau dėl kokybės - telefonu fotografavau)

Ir gerbiami vairuotojai – laikykitės greičio apribojimų ties Žiežmariais važiuodami į bet kurią pusę, nežiūrint į tai, kad fotoaparatas nukreiptas tik į vieną.

 

Atnaujinimas.

Gavau štai tokią informaciją iš VĮ “Automagistralė”:

Dėl praėjimo-pravažiavimo ties Žiežmariais situacija yra tokia :
1. Projektas yra paruoštas ( bus statomi pėsčiųjų viadukas ir tunelinis viadukas transportui);
2. neišspręstas žemės paėmimo klausimas (savininkai neparduoda-vyksta teisminiai procesai);
3. Statybos klausimus spręs Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Sisisiekimo ministerijos, gavusi tam lėšas.

Ką gi. Eisiu aiškintis kas ten per teisminiai procesai ir su kuo. Tada pereisim prie statybos klausimų išsiaiškinimo.
______________________

[1]– šia antena kažkur JAV mokslininkai atrado foninę kosminę spinduliuotę ir išsiaiškino ką ji reiškia. Įdomu ką Žiežmariečiai tyrinėjo šia antena…

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

2 Comments on Chrizantemos Žiežmariuose

  1. Tomas says:

    Sveiki,

    netyčiom, ieškodamas atsiliepimų apie “iliustruotąją istoriją”, aptikau ir šį įrašą.
    įdomu ar pavyko ką nors daugiau sužinoti apie tuos teisminius procesus? klausiu, nes ir pats (asociacijos vardu) domėjausi tuo reikalu, bet du kartus -- 2011 rudenį ir 2012 pavasarį gavau identiškus atsakymus, kad vyksta teisminiai procesai ir tolimesnė informacija yra konfidenciali (sužinoję, kas neparduoda, galime daryti įtaką teisminiam procesui ir pan).
    bandėm prisikapstyt prie to reikalo iš kitos pusės. seniūnas (ex -- P. Aleknavičius) sakėsi esąs bejėgiis, tik potencialius projekto brėžinius parodė.
    miestelėnam problemos sprendimas yra akivaizdus -- užtektų metalinio pėsčiųjų tilto (Vievio pavyzdys). bet šiuo atveju, deja, pėsčiųjų tilto projektas sujungtas su viaduku. didelė tikimybė, kad bus įgyvendinta 2014-2020 ES lėšomis, bet jei vėl strigs, tai gali būt ir niekada.

    P.S. Jau beveik metus laiko esu išvykęs, galbūt atsilieku nuo realybės ir projektas jau pakeliui į saulės šviesą. bet visgi įdomu sulyginti turimą informaciją. gal kelių direkcija buvo informatyvesnė kandidatui. 🙂

    1. Nebesidomėjau nuo to karto, kai parašiau tai.

      Tiesa, buvau susitikęs su ponu Moliu Kaišiadorių AMB gimnazijos sporto aikštelės atidaryme prieš rinkimus dar. Nieko naujo nepasakė ir kandidatui. Visa kaltė, jei atsimenu gerai, buvo verčiama žemės savininkams, su kuriais nepavyksta susitarti. Kažkur internetuose lyg ir buvo kažkoks resursas apie teisminius procesus, kur galima būtų jų statusą peržvelgti. Einu paieškosiu.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar