2 Comments on Atviri valstybiniai duomenys

  1. Povilas says:

    Kaip supratau iš paskutinės diksusijos G+ (ponas Žylius užvedė), tai duomenų yra, yra daug ir atvirų, o jeigu reikia kažko dar netgi tikrai galima paprašyt ir duos, atvers, o atsiras ir kas nors kas ranką pridėjęs pavers į kokį patogų formatą. Bėda, kad trūksta vykdytojų ir interpretatorių, tie kas tuos duomenis naudoja ir verčia į suprantamą, suvokiamą kalbą, t.y. padaro juos naudingais. Nes skaičiai ir yra tik skaičiai, jie nieko patys savaime nepasako ir nepadaro, o tie kas juos surenka, tik tą ir daro.

    1. Žmonės, kurie tuo užsiima sako, jog būtent ten ir problema, kur kalba pasisuka apie atvirų duomenų standartus ir pagalbą surenkant juos iš valstybinių resursų.

      Bent jau aš taip supratau iš šios diskusijos:

      Lietuvoje yra aktyvių žmonių, kuriems rūpi kas vyksta Lietuvoje ir jie gali skirti laiko ir moka informaciją apie valdiškų įstaigų darbą pateikti visuomenei priimtinais būdais, t.y. yra žmonių, kurie moka ir gali mažinti atskirtį tarp valdžios ir žmonių (apie šią atskirtį prieš rinkimus labai daug kalbama būna), bet juos “žudo” tai, kad informacijos šaltinis (tos pačios valdžios įstaigos) yra labai nestruktūruotas, chaotiškas, gaminamas įvairiais uždarais kodais, kurių licencijos kuria papildomų problemų.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar