Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės reitingavimas. Schema #53

Praėjo keletas dienų/mėnesių nuo paskutinio mano post’o į čia. Mokausi dirbti Agile’u, taikome SAFe’ą, tai laiko mažai labai lieka laisvo, o jei lieka, tai nesinori į ekraną žiūrėti (o pažiūrėjus JIRA akyse stovi).

Su sąlyga, kad dabar esu trumpose atostogose – laiko atsirado ir blogui.

O nuo paskutinio mano įrašo čia įvyko įdomių dalykų. LRLS Vilniaus skyrius, nusprendęs į savivaldybių rinkimus eiti komitetu, sukėlė sąmyšį partijos valdžioje. Partijos valdžia nutarė, jog geriau praras dabartinį Vilniaus skyrių, nei leis tokią šventvagystę.

Kiek žinau, visa liberalų Vilniaus savivaldybės frakcija išėjome iš partijos ir dabar esame “Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės” komiteto nariais. Aš dar tuo pačiu pasiprašiau pas Aušrinę į partiją, kuri yra dabar, jei suprantu teisingai, steigiama. Na, o LRLS, mano galva, liko instituciniai fanai-idealistai ir kitokie žmonės, kuriuos aš mažiau pažįstu. Bet čia aš ne apie juos. Aš apie mus, apie “Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“.

Na, o šiame komitete įvyko sąrašo  į 2019 savivaldybių rinkimus reitingavimas. Reitingavomės elektroniškai, tad yra duomenys apie tai koks rinkėjas ką reitingavo (na ir dar gali turėti visi kas nori turėti). Vėliau dar komiteto vadovybė dar šiek tiek pakoregavo tą sąrašą.

Reitinguotojai galėjo pasirinkti 25 kandidatus iš 84. Tai kai turime tokius duomenis, galime nupiešti tinklo diagramą, kuri sugrupuoja kandidatus taip, kad panašių rinkėjų kandidatai atsiduria šalia vienas kito. Štai ji:

Piešiau, žinoma, su savo mėgiamu Gephi.

Gephi moka apskritimus, kurie gauna daugiau balsų piešti didesniais ir šiuo atveju tamsesne violetine spalva. Tie numeriai šalia kandidatų – priešreitinginis sąrašo numeris.

Aš dar cyan (a.k.a. žydra) spalva nuspalvinau visus dabartinius Vilniaus savivaldybės liberalų frakcijos narius. Mėlynai – Simoną ir Haroldą, kurie dirba savivaldybėje (Simonas – sekretoriato vadovas, o Haroldas frakcijos padėjėjas jei neklystu).

Labai aišku ir logiška kodėl dabartinė frakcija – gan dideli apskritimai yra panašioje vietoje. Mes vieni kitus reitingavome, o ir nemaža dalis reitinguotojų visus mus matė vienoje krūvoje.

Kuo kandidatai arčiau centro – tuo jis yra žinomesnis reitinguotojams. T.y. daugelis reitinguotojų jį žino/pažįsta. Beje, daugelis reitinguotojų yra ir tie patys kandidatai.

Mudu su Kasparu iš frakcijos narių labiausiai atsiplėšę nuo frakcijos būrio. Tai reiškia, kad reitinguotojai mus mato ryškiau arba mes jiems patinkame labiau, nei visa frakcija bendrai. Kasparas, mano galva, užsidirbo šiuos taškus savo labai pozityviu ir labai geru aktyvumu pastaruoju metu (na, kad ir šitas puikus jo straipsnis apie biudžetą). O aš taip išsiskiriu, nes dalinuosi jo straipsniais socialiniuose tinkluose. Man taip netyčia gavosi – aš tai visai natūraliai. Man tikrai pastarieji Kasparo straipsniai jo bloge labai patinka. Be to Kasparas organizuoja kandidatų į savivaldybės tarybą mokymus. Žodžiu šaunuolis.

Mane dar labai džiugina Deimantės pasirodymas. Džiugina ir be šitos diagramos, bet šioje diagramoje jos kontekste mane džiugina tai, kad ji gan arti centro (t.y. ji figūravo beveik visuose deriniuose). Šiek tiek arčiau frakcijos būrio – o tai reiškia, kad mūsų reitinguotojai mato Deimantę ir dabartinėje frakcijoje.

Na, o pabaigai nuostabus Tomo Vytauto Raskevičiaus pasirodymas. Man itin malonus siurprizas, kad Tomas Vytautas yra beveik pačiame centre. Tai rodo itin aiškią mūsų komiteto ir reitinguotojų brandą. Tiems kas netyčia jo nežino tai jis yra vienas iš LGL žvaigždžių.

Tai tiek šį kartą po itin didelės pertraukos.

====

Dar žiūrėkite:

Schema #52
Schema #51
Schema #50
Schema #49
Schema #48

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar