Schema #69. Laisvės partijos suvažiavimas 2021

Laisvės partijos suvažiavimo reitingavimo rezultatai.

Suvažiavime tvirtinome partijos pirmininkę, rinkome valdybą, etikos ir kontrolės komisijas. Viskas buvo daroma ibalsas platformoje, o tai reiškia, kad aš galiu generuoti savo tinklo diagramas.

Įdomiausia yra valdyba, nes daugiausiai kandidatų. Etikos ir kontrolės komisijų rinkimuose kiek mažokai kandidatų, kad galima būtų ką nors statistiškai įdomaus reitingavimo rezultatuose pamatyti, bet diagramos vis tiek buvo sugeneruotos.

Iš visų rinkėjų (269) tik 13 rinkėjų susilaikė arba netvirtino Aušrinės. Kai vienas kandidatas, tai jokios prasmės braižyti kokias nors tinklo diagramas. Bet aš  sugalvojau kažką galbūt įdomaus.

Pradėsiu nuo valdybos:

Valdyba
Valdyba

Diagramos centre daugiausiai balsų surinkęs Remigijus Šimašius. Tikrai nėra netikėtas toks rezultatas.
Pati diagrama kiek panaši į Seimo rinkimų diagramas – kur aukščiausiai esantys sąraše būriuojasi panašioje vietoje. Tačiau šioje diagramoje matome įsimaišančius mažiau balsų surinkusius kandidatus. Pvz. Linas Kvedaravičius ar Rokas Muningis.
Šaltibarščių spalva nuspalvinau visus, kurie tapo valdybos nariais.
Diagramoje galime dar pamatyti moterų ir vyrų sparnus (žr. kairę ir dešinę diagramos puses viršuje). Panašu, kad moterys linkusios reitinguoti moteris, o vyrai – vyrus. Tikriausiai tuo galima būtų tai paaiškinti.
Įdomi yra Vytauto Kukarsko vieta – jis labai arti centro. Tai labai gera vieta. Tai reiškia, kad Vytautą pažįsta didžioji dalis partijos.
Centre, kiek aplinkui ir labiau į viršų Remigijų apsupę yra Seimo nariai. Tą narystė Seime veikia pozityviai rinkėjus. Būtų keistai, jei būtų kitaip.
Įdomus yra Vinco, Donaldos, Umberto ir Deimantės būrelis. Ai bendrai nieko ten keisto – Vilniaus tarybos nariai (išskyrus Umberto) – prie jų dar būtų galima prijungti Brigitą.
Mane, tarybos narį, neštelėjo į kairę prie Nerijaus ir Roko. Hi five!
Aš dar atkreipiau dėmesį, kad mažokai Vilniaus tarybos narių kandidatavo. Tik dabar tai supratau.
Linas Kvedaravičius irgi įdomiai atrodo – yra lyderių būryje, bet surinkęs nedaug balsų. Panašu, kad siaurokas rinkėjų ratas partijoje.

Dar sugalvojau sugeneruoti tinklo valdybos reitingavimo diagramą iš tų rinkėjų, kurie nerinko Remigijaus Šimašiaus. Tokių buvo 31. Tiesiog ėmiau ir sugalvojau – be jokios aiškios priežasties. Bet nieko įdomaus nepastebėjau. Bent jau sau – mane išrinko net tie, kurie nerinko Remigijaus 😀

Valdyba, kurią rinktų nebalsavę už Remigijų Šimašių
Valdyba, kurią rinktų nebalsavę už Remigijų Šimašių

Ir kaip žadėjau – kažką galbūt įdomaus sugalvojau padaryti ir su rinkėjais, kurie nerinko Aušrinės. Tai va štai kokia būtų jų valdyba:

Valdyba, kurią rinktų rinkėjai netvirtinę Aušrinės.
Valdyba, kurią rinktų rinkėjai netvirtinę Aušrinės.

Ir ten mane išrinko. Tai net nežinau ar džiaugtis. Aš sakyčiau, kad galbūt, daugelis žmonių, kurie nerinko Aušrinės – tiesiog nesuspėjo į balsavimą 😀 Ir tokių buvo 53.

Dar įdedu ir Etikos bei Kontrolės komisijų diagramas, kurios nieko man asmeniškai labai nesako.

Etikos komisijos diagrama.
Etikos komisijos diagrama.
Kontrolės komisijos diagrama.
Kontrolės komisijos diagrama.

Na, nebent kad kontrolės komisijoje išskirtiniai yra tie kandidatai iš šonų: Vladislav, Karolis ir Vitalijus. O pačiame centre – Kasparas Subačius. Beveik visi jį reitingavo.

 

Dar žiūrėkite ir ankstesnes mano schemas:

Schema #68
Schema #67
Schema #66
Schema #65

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar