Mikrūškių mitingas

2013-04-03, t.y. šių metų balandžio trečią, t.y. trečiadienį, t.y. rytoj 12:15 bus Vilniaus miesto vežėjų asociacijos organizuojamas sankcionuotas mitingas Europos aikštėje (Konstitucijos 7, Vilnius) priešais Vilniaus savivaldybę.

 

Aš mikrūškėmis važinėju itin retai. Man pasisekė, nes į darbą galiu nueiti ir pėsčiomis. O kitus reikalus tvarkau važinėdamas automobiliu.

Tai kodėl man rūpi Vilniaus mikrūškės?

Mikrūškes uždraudė. Tiesiog ėmė ir uždraudė. O savivaldybės argumentai tokie:

  • Kaip gi atrodys Vilnius su tom mikrūškėm?
  • Jos vagia iš savivaldybės vežėjo pelningiausius maršrutus.
  • Mūsų vežėjas yra mažiau efektyvus nei privatūs vežėjai, todėl mes negalime su jais konkuruoti.
  • Dar kokia nors fantazija ir propaganda, kuri nebuvo pakankamai efektyvi, kad aš sužinočiau.

Pagrindinė priežastis, manau, yra ta, jog savivaldybės vežėjas tiesiog yra labai neefektyvus ir negali konkuruoti su privačiais.  Jie sako, kad juos smaugia nepelningi maršrutai, kuriais privalo važinėtis savivaldybės auto-trolei-busai.

Išlipa troleibuso SĮ ir dukterinė SĮ.
Išlipa troleibuso SĮ ir dukterinė SĮ.

Tegu, sako, tos mikrūškės pabando pavažinėti tais nepelningais maršrutais! Sako, pažiūrėsim tada kaip joms apsimokės!

Nors pagrindinė priežastis tai visiems žinoma vieša paslaptis – UAB SĮ Susisiekimo paslaugos. Sklinda gandai, jog >90 proc. nuo parduodamo talonėlio pinigų tenka platintojams ir tam UAB’ui SĮ’ei. Šoferiams ir technikai lieka keli centai.

Viskas natūraliai čia gaunasi. Tokia proporcija, nes reikia kažkaip mažinti Vilniaus transporto kainas ir kitaip kalti pinigus.

Štai, mikrūškės Vilniuje trukdo efektyvinti transportą, nes yra per daug efektyvios, todėl sprendimas paprastas: UŽDRAUST!

Galima, žinoma, daryti taip, kaip daro privatininkai – į kiekvieną autobusą įdarbinti po kasininkę ir šitaip susitvarkyti savo efektyvumą. Jeigu mikrūškėms ir privatiems autobusams taip apsimoka, tai galbūt apsimokėtų ir savivaldybei?  Ne, šitaip nedarysim. Šitaip negražu. Ir papildomų darbo vietų atsirastų. Be to nepelninga.

Tai ką uždraus paskui? Privačias klinikas? Ar mes vėl kolektyvizuojamės? Verslas jau nelegalus?

Jeigu nepritariate tokiems sovietiniams metodams, kai valdžia yra aukščiau visko, tai ateikite:

2013-04-03, t.y. šių metų balandžio trečią, t.y. trečiadienį, t.y. rytoj 12:15 bus Vilniaus miesto vežėjų asociacijos organizuojamas sankcionuotas mitingas Europos aikštėje (Konstitucijos 7, Vilnius) priešais Vilniaus savivaldybę.

Į mitingą, į mitingą, į mitingą!
Į mitingą, į mitingą, į mitingą!

ATN:

Ateis parlamentaras Remigijus Šimašius.

Skirmantas Tumelis

Sudėtingi dalykai susideda iš paprastų. O patys sunkiausi yra paprasti dalykai.

16 Comments on Mikrūškių mitingas

  1. Marius says:

    Be reikalo iliustravote rašinį troleibusais. Zuokas turi alergiją šiai sistemai ir jau nuo vasaros ją pradeda naikinti, skindamas kelią savo tramvajaus idėjai (na ir atlaisvindamas 1-ojo troleibuso parko teritoriją kam reikia…). Na nebus to tramvajaus nes nėr už ką, baika, nupirks autobusų iš Europos sąvartynų…

    1. Ai kokią radau tokią įdėjau. Man ji irgi truputį nepatiko. Neturėjau kada ieškoti tinkamesnės.

      1. Marius says:

        Na, yra kaip yra. Keista tik, kad vieni transportininkai su kitais yra tokie nevieningi. Prieš kurį laiką patyliukais troleibusininkai mėgino organizuot mitingą (kai prie jų prisiplakė Paleckis), dabar patyliukais “mikrūškės”… organizuoja tyliai, kad žmonės nieko nežinotų ir nesudalyvautų?

        1. Ahahahaha! Mitinguotojai bijo Paleckio 😀

          1. Marius says:

            Na tai kad jis gali sugadint bet kokį renginį -- net jei būtų ligoninės sesučių piketas, vis tiek visi tik Paleckį tematytų 🙂

  2. derp says:

    As nesuprantu kodel mikriukai yra blogis? Pvz, jei as gyvenu salininkuose ir man reikia tarkim i MRU, tai isedu i 71 ir jis mane atveza per mazdaug 40 min [nors ir uzvaziuoja i kirtimus bei vaziuoja ne paciu trumpiausiu keliu]. O su autobusu reikia varyti i stoti, tada reikia persesti, tai uztrunka ilgiau + reikia lauke salti.

    1. Tai aišku, kad geri tie mikriukai. Tik auklėti reikia o nežudyti.

  3. Sakė, kad mitinge Paleckis buvo pasirodęs.

    Man atrodo čia jis balsavo: “Ateisiu, pritariu tokiems savivaldybės metodams”.

    Kas-jau-kas, bet Paleckis tikrai pritaria tokiems metodams 😀

    1. Marius says:

      Tai kad nemačiau, nebent kiūtojo kur kampe į paltą įsisukęs.
      O Zuokas eilinį kartą savo pasiekė:
      http://www.alfa.lt/straipsnis/15127972/Smugis.atbuline.ranka..ar.Vilniuje.liks.marsrutiniai.mikroautobusai..nesupranta.net.balsave.politikai=2013-04-03_15-07/
      Dabar vienintelė viltis -- prokuratūra, teismai etc. -- bet kol visa tai toje karuselėje spręsis, Vilniaus VT bus visiška anarchija…

      1. Aha. Taryba kaltina dėl neaiškios formuluotės, o Zuokas aiškina, kad reikia skaityti 😀

        Tuoj paaiškės, kad Zuokas už mikrūškes.

        1. Marius says:

          Ar šitai paaiškės tai nežinau… bet kad maksimum už kelių metų (jei jis liks savo krėsle) paaiškės, jog Vilniaus VT (tiksliau, Vilniaus autobusai, nes troleibusų nebebus) palengva pereina už dyką į privačius nagelius -- esu beveik tikras…

  4. Info:
    surinkta ~13000 parašų ir įteikta kartu su rezoliucija savivaldybei.
    Laukiam reakcijos.
    P.S. bitcoint`ų niekas neduos. bitcoin`ų gal.

    1. Aha. Įdomu bus reakcija.

      Ačiū. Duokit bitcoin’ų 😉

  5. Blemba, važiavau šiandien autiku. Per garsiakalbį sakė, kad dėjo ant mitingo skersą. Na ne tiesiogiai, bet kam tas ilgas tekstas.

    1. Kas sakė per garsiakalbį? Kur? Nesupratau.

What do you think?

Note: Your email address will not be published

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> <div align="" class="" dir="" id="" lang="" style="" xml:lang=""> <embed style="" type="" id="" height="" width="" src="" object=""> <iframe width="" height="" frameborder="" scrolling="" marginheight="" marginwidth="" src=""> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width="" title="" usemap=""> <map name="" area="" id=""> <object style="" height="" width="" param="" embed=""> <param name="" value=""> <pre style="" name="" class="" lang="" width="">

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Skip to toolbar